Fórum bejelentkezés
Hír-levél


Hasznos Hírek
MNB: február 1-jétől jelenik meg a készpénzforgalomban a megújított 500 forintos bankjegy

Február 1-jétől fokozatosan jelenik meg a készpénzforgalomban a megújított 500 forintos bankjegy, amelynek a széles körű elterjedése néhány hónapon belül várható - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön az MTI-vel.

Megadóztatja a magyar állam a külföldön dolgozó magyarokat is

Sok külföldön dolgozó magyarnak fogalma sincs arról, hogy továbbra is keletkezik Magyarországon adókötelezettsége – például akkor is, ha külföldön ad el valamilyen ingóságot. A NAV most 25 oldalon át részletezi, hogy kitől, mikor és mennyit kér, és az kiderül, miért nem érdemes "lapítani".

Január végén járnak le a tavalyi autópálya-matricák

Napokon belül lejárnak a 2018-as autópálya-matricák. Aki nem vesz újat és úgy hajt fel fizetős utakra, komoly bírságra számíthat.

Változtak az ingatlan, vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelemre vonatkozó szabályok

Az év elejétől változtak az ingatlan, vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelemre vonatkozó szabályok - hívja fel a figyelmet az adóhatóság a honlapján. 

A NAV közzétette a februárban elszámolható üzemanyagárakat

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban februárban alkalmazható üzemanyagárakat.

forrás: Hasznos Hírek

Fórum

Önkormányzatról
 • Itt válaszolok, mert magam is ki akarom próbálni, hogy működik-e a fórum.
  Jogos Nagy Attila kritikája, a kézbesítés a hétvége miatt késett. Jó a javaslata is, hogy akinek van e-email címe az kapja meg a meghívót azonnal, amint elkészül. Igyekszünk megfogadni és alkalmazni.
  Egy dologban egyetértek Ego-val is, nem szeretem az értelmetlen szópárbajt, így a magam részéről le is zártam a témát.
  Ha ezek a sorok olvashatók, akkor működik a fórum, tehát ha kérhetem, ezt használjuk és ne a vendégkönyvet.
  P.Z.

  Hozzászólások száma: 7 | Utolsó: 2008.10.29 11:49:00, hermész

 • Hozzászólások száma: 3 | Utolsó: 2008.09.27 08:07:00, Nagy Attila
 • valószínű számítástechnikai analfabétaságomnak köszönhetően nem lelem sehol /még a www.bursa.hu-n sem/ mit takar a a szociálisan hátrányos helyzetű. gondolom a család aktív keresőinek bevétele/család létszám. idáig megvolnánk, de az összeget nem találom mennyi ez az egy főre eső jövedelem ami egy családot szociálisan hátrányos helyzetűvé minősít
  A.T.

  Hozzászólások száma: 1 | Utolsó: 2008.11.24 10:00:00, P.Z.
 • Jó reggel!

  úgy veszem észre, hogy rajtam kívül nem nagyon érkeznek kérdések, ami jó jel. Ha nagy baj lenne a faluban záporoznának a "jobbnál-jobb" ötletek. A témához kapcsolódóan azután érdeklődnék, /saját hibámból kifolyólag, ritkán értesülök a testületi ülésekről, ezért személyesen nem tudom megkérdezni/ a fent említett utca burkolatának javítása, esetleges végleges megoldása mostanában napirenden volt-e? Legutóbb, kb. fél éve annyit hallottam, hogy mivel NEM önkorm. tul.van ezért nem tud vele mit kezdeni a falu. Arra gondoltam, rövid töprengés után, hogy megoldás lehetne, az utca tulajdonoscseréje. Biztos már sokaknak eszükbe jutott ez a lehetőség .Utána is érdeklődtem az illetékes szakminisztériumnál, azt tanácsolták, és ajánlották, hogy a testület kezdeményezheti a tulaj. váltás a magyar állam /"útügyi adminisztráció nyitott". Összefoglalva: ha a J.A utca burkolatának javítása napirenden van, akkor nem szóltam semmit, ha nincs napirenden, akkor magánszemélyként kezdeményezném az utca önko. tulaj-ba kerülését. Természetesen ez még csak a kezdet, ettől még az utca nem javul meg, de.. úgy gondolom, így sokkal nagyobb esély van az utca burkolatának végleges megoldására. Így már az önkormányzat lehetőségeit figyelembe véve dönthetne, hasonlóan a szövetkezet, Dózsa, Ág stb utcákhoz hasonlóan. Az állam /ők írták/ mivel "semmilyen országos szerepet nem tölt be" ezért 2009-2010-ben nem tudják prioritásban újítani. Ez nekem annyit jelent, hogy még kb plusz 20 évig.
  Polgármester úr ímélcímére elküldöm a levélváltásaimat, az utolsóban leírták mi a tulajváltás folyamata. Ki kezdeményezi, mit kell benyújtani, stb-stb. lejárt az időm, köszönettel: A.T.

  Hozzászólások száma: 2 | Utolsó: 2010.05.12 19:06:00, hermész
 • Üdvözletem!
  A gazdasági válságra való tekintettel kezdeményezném, az idei augusztus 20.-i tűzijáték megrendezésének átgondolását. Szerintem azért a 15-20 percért nem érdemes közpénzt költeni. Gondolom ehhez képviselő testületi döntés szükségeltetik.
  Tisztelettel: Arany Tamás

  Hozzászólások száma: 0
 • Közeledvén községünk "születésének" kerek évfordulójához, szeretném javasolni egy impozáns, maradandó emlékmű építésének megfontolását. Biztos sok-sok remek műsor lesz a jövő évben, de úgy gondolom, ezek idővel "elfelejtődnek". Ezért gondoltam egy olyan "valamire" ami időtálló, és emlékeztet a születés - megemlékezés dátumára. Ez már kötne bizonyos érzéseket, emlékeket az ünnepséghez is. Véleményem szerint olyan legyen ez a valami, ami, akár egy köztéri szobor, formájával, szépségével elgondolkodtat. e olyan is legyen, aminek a falu a következő években "hasznát" veszi. Itt pedig, pl augusztus 20-i ünnepségekre gondolok, amikor is a falu vendégeit, lakosait megkínáljuk egy -egy kemencében sült, sertés, csibesült stb. szelettel.
  köszönöm

  Hozzászólások száma: 0
 • Üdvözletem!

  azután érdeklődnék, hogy a levéli adóhatóság, aki a helyi adók tekintetében ellenőrzési hatáskörrel rendelkezik, kidolgozott-e illetve működtet-e valamiféle ellenőrzési rendszert. konkrétan az önbevallás alapján történő iparűzési adó ellenőrzésére gondolok. Évente kb hány vállalkozás, adófizető ellenőrzését végzi a hivatal?

  tisztelettel: A. T.

  Hozzászólások száma: 0
 • Jó napot kívánok minden kedves olvasónap!

  a minap kis falunk hírös fagyizóját látogatván, megpihenni próbáltam a fent említett terület gyönyörűen ápolt, gondozott parkban egy ősrégi vadgesztenyefa alatt. Úgy vettem észre más is szívesen használja a pihenésre kihelyezett padokat, mert mellette derékig érő szemét csúfoskodott. A szemetelőket értelmi képességeit most nem firtatnám, de a közelben megvallva nem sok, sőt semmilyen lehetőség nincs a szemét megfelelő helyre juttatásához. Ezért kezdeményeznem, hasonlóan a május egy ligethez hasonlóan 1 db szemétgyűjtő láda kihelyezését.
  köszönettel: A.T.

  Hozzászólások száma: 3 | Utolsó: 2010.05.12 19:08:00, hermész
 • Üdvözletem!

  ha jól emlékszem a 80-as évek végén történt Levélen termálkút fúrás. azt szeretném kérdezni, hogy ez a kút még létezik-e, ha igen hol és kinek a tulajdona?
  köszönettel: A.T.

  Hozzászólások száma: 1 | Utolsó: 2009.06.25 13:37:00, P.Z.
 • Üdvözletem!

  a napokban kaptam kézhez a 2010 első félévi kommunális adó esedékes csekkjét. Azt szeretném kérdezni, hogy a képviselő testület szerint beváltotta-e a hozzá fűzött reményeket ez a fajta helyi adó. Továbbá: van-e pontos számadat arra vonatkozóan, hány "portát" érint, illetve mennyi adóforint folyt be 2009-es év viszonylatában.

  köszönettel: A.T.

  Hozzászólások száma: 1 | Utolsó: 2010.02.25 19:24:00, pz
Új hozzászólást és témát indítani csak regisztrált felhasználónként tud.