Fórum bejelentkezés
Hír-levél


Hasznos Hírek
Így szedheti le adatait a Facebookról

Már 2010 óta van arra lehetőségünk a Facebookon, hogy archiválva letöltsük az összes olyan fájlt és interakciót, ami regisztráció után keletkezett a fiókunkban. Ez egy meglehetősen egyszerű, pár lépésből álló folyamat, a valódi izgalmasságokat már maga a letöltött csomag tartalmazza.

Magyarország legveszélyesebb útjai – lista

Melyik úton halnak meg a legtöbben, és hol van a legtöbb baleset? Mi az autópályák és a főutak sorrendje? Kikértük az adatokat, és összevetettük a traffipaxok helyével, valamint a két évvel korábbi számokkal.

Megjelent a felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítése

Megjelent a felsőoktatási felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítése. A www.felvi.hu oldalon közzétett, kiegészített és pontosított változatban az eddigiek mellett új jelentkezési lehetőségeket is meghirdettek a felsőoktatási intézmények, illetve vannak olyan szakok is, amelyeket intézményi döntés alapján töröltek.

Csökkennek a csokot igénylők adminisztratív terhei február 15-étől

Jelentősen csökkennek a családi otthonteremtési kedvezmény, a csok igénybevételének adminisztratív terhei - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján kérdésekre válaszolva.

Év elején több tízezren elfelejtik igénybe venni a családi kedvezményt

Az év első hónapjaiban több tízezren elfelejtik igénybe venni a családi kedvezményt; érdemes minél korábban leadni az adóelőleg-nyilatkozatot a munkáltatónál, mert a kifizető csak így tudja a fizetést a kedvezmény összegével megnövelten utalni - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombaton az MTI-vel.

forrás: Hasznos Hírek

Fórum

Önkormányzatról
 • Itt válaszolok, mert magam is ki akarom próbálni, hogy működik-e a fórum.
  Jogos Nagy Attila kritikája, a kézbesítés a hétvége miatt késett. Jó a javaslata is, hogy akinek van e-email címe az kapja meg a meghívót azonnal, amint elkészül. Igyekszünk megfogadni és alkalmazni.
  Egy dologban egyetértek Ego-val is, nem szeretem az értelmetlen szópárbajt, így a magam részéről le is zártam a témát.
  Ha ezek a sorok olvashatók, akkor működik a fórum, tehát ha kérhetem, ezt használjuk és ne a vendégkönyvet.
  P.Z.

  Hozzászólások száma: 7 | Utolsó: 2008.10.29 11:49:00, hermész

 • Hozzászólások száma: 3 | Utolsó: 2008.09.27 08:07:00, Nagy Attila
 • valószínű számítástechnikai analfabétaságomnak köszönhetően nem lelem sehol /még a www.bursa.hu-n sem/ mit takar a a szociálisan hátrányos helyzetű. gondolom a család aktív keresőinek bevétele/család létszám. idáig megvolnánk, de az összeget nem találom mennyi ez az egy főre eső jövedelem ami egy családot szociálisan hátrányos helyzetűvé minősít
  A.T.

  Hozzászólások száma: 1 | Utolsó: 2008.11.24 10:00:00, P.Z.
 • Jó reggel!

  úgy veszem észre, hogy rajtam kívül nem nagyon érkeznek kérdések, ami jó jel. Ha nagy baj lenne a faluban záporoznának a "jobbnál-jobb" ötletek. A témához kapcsolódóan azután érdeklődnék, /saját hibámból kifolyólag, ritkán értesülök a testületi ülésekről, ezért személyesen nem tudom megkérdezni/ a fent említett utca burkolatának javítása, esetleges végleges megoldása mostanában napirenden volt-e? Legutóbb, kb. fél éve annyit hallottam, hogy mivel NEM önkorm. tul.van ezért nem tud vele mit kezdeni a falu. Arra gondoltam, rövid töprengés után, hogy megoldás lehetne, az utca tulajdonoscseréje. Biztos már sokaknak eszükbe jutott ez a lehetőség .Utána is érdeklődtem az illetékes szakminisztériumnál, azt tanácsolták, és ajánlották, hogy a testület kezdeményezheti a tulaj. váltás a magyar állam /"útügyi adminisztráció nyitott". Összefoglalva: ha a J.A utca burkolatának javítása napirenden van, akkor nem szóltam semmit, ha nincs napirenden, akkor magánszemélyként kezdeményezném az utca önko. tulaj-ba kerülését. Természetesen ez még csak a kezdet, ettől még az utca nem javul meg, de.. úgy gondolom, így sokkal nagyobb esély van az utca burkolatának végleges megoldására. Így már az önkormányzat lehetőségeit figyelembe véve dönthetne, hasonlóan a szövetkezet, Dózsa, Ág stb utcákhoz hasonlóan. Az állam /ők írták/ mivel "semmilyen országos szerepet nem tölt be" ezért 2009-2010-ben nem tudják prioritásban újítani. Ez nekem annyit jelent, hogy még kb plusz 20 évig.
  Polgármester úr ímélcímére elküldöm a levélváltásaimat, az utolsóban leírták mi a tulajváltás folyamata. Ki kezdeményezi, mit kell benyújtani, stb-stb. lejárt az időm, köszönettel: A.T.

  Hozzászólások száma: 2 | Utolsó: 2010.05.12 19:06:00, hermész
 • Üdvözletem!
  A gazdasági válságra való tekintettel kezdeményezném, az idei augusztus 20.-i tűzijáték megrendezésének átgondolását. Szerintem azért a 15-20 percért nem érdemes közpénzt költeni. Gondolom ehhez képviselő testületi döntés szükségeltetik.
  Tisztelettel: Arany Tamás

  Hozzászólások száma: 0
 • Közeledvén községünk "születésének" kerek évfordulójához, szeretném javasolni egy impozáns, maradandó emlékmű építésének megfontolását. Biztos sok-sok remek műsor lesz a jövő évben, de úgy gondolom, ezek idővel "elfelejtődnek". Ezért gondoltam egy olyan "valamire" ami időtálló, és emlékeztet a születés - megemlékezés dátumára. Ez már kötne bizonyos érzéseket, emlékeket az ünnepséghez is. Véleményem szerint olyan legyen ez a valami, ami, akár egy köztéri szobor, formájával, szépségével elgondolkodtat. e olyan is legyen, aminek a falu a következő években "hasznát" veszi. Itt pedig, pl augusztus 20-i ünnepségekre gondolok, amikor is a falu vendégeit, lakosait megkínáljuk egy -egy kemencében sült, sertés, csibesült stb. szelettel.
  köszönöm

  Hozzászólások száma: 0
 • Üdvözletem!

  azután érdeklődnék, hogy a levéli adóhatóság, aki a helyi adók tekintetében ellenőrzési hatáskörrel rendelkezik, kidolgozott-e illetve működtet-e valamiféle ellenőrzési rendszert. konkrétan az önbevallás alapján történő iparűzési adó ellenőrzésére gondolok. Évente kb hány vállalkozás, adófizető ellenőrzését végzi a hivatal?

  tisztelettel: A. T.

  Hozzászólások száma: 0
 • Jó napot kívánok minden kedves olvasónap!

  a minap kis falunk hírös fagyizóját látogatván, megpihenni próbáltam a fent említett terület gyönyörűen ápolt, gondozott parkban egy ősrégi vadgesztenyefa alatt. Úgy vettem észre más is szívesen használja a pihenésre kihelyezett padokat, mert mellette derékig érő szemét csúfoskodott. A szemetelőket értelmi képességeit most nem firtatnám, de a közelben megvallva nem sok, sőt semmilyen lehetőség nincs a szemét megfelelő helyre juttatásához. Ezért kezdeményeznem, hasonlóan a május egy ligethez hasonlóan 1 db szemétgyűjtő láda kihelyezését.
  köszönettel: A.T.

  Hozzászólások száma: 3 | Utolsó: 2010.05.12 19:08:00, hermész
 • Üdvözletem!

  ha jól emlékszem a 80-as évek végén történt Levélen termálkút fúrás. azt szeretném kérdezni, hogy ez a kút még létezik-e, ha igen hol és kinek a tulajdona?
  köszönettel: A.T.

  Hozzászólások száma: 1 | Utolsó: 2009.06.25 13:37:00, P.Z.
 • Üdvözletem!

  a napokban kaptam kézhez a 2010 első félévi kommunális adó esedékes csekkjét. Azt szeretném kérdezni, hogy a képviselő testület szerint beváltotta-e a hozzá fűzött reményeket ez a fajta helyi adó. Továbbá: van-e pontos számadat arra vonatkozóan, hány "portát" érint, illetve mennyi adóforint folyt be 2009-es év viszonylatában.

  köszönettel: A.T.

  Hozzászólások száma: 1 | Utolsó: 2010.02.25 19:24:00, pz
Új hozzászólást és témát indítani csak regisztrált felhasználónként tud.