Fórum bejelentkezés
Hír-levél


Hasznos Hírek
Rendszámcserével kapcsolatos tudnivalók

Az ORFK tájékoztatása szerint az úgynevezett P-rendszámot a külföldről behozott gépkocsikra lehet felhelyezni a magyarországi forgalomba helyezés, műszaki állapotfelmérés idejére és azzal csak az importálást végző cég képviselője közlekedhet.

A járművek téli felkészültségét ellenőrzik november közepén

A téli átállással kapcsolatos fokozott ellenőrzést végeznek az autópályákon és a főutakon november 19. és 21. között a hatósági szakemberek – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Meghirdették a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tarifákat

Meghirdették a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) tarifákat - hangzott el az M1 aktuális csatornán vasárnap délelőtt.

Megkezdi a Magyar Posta a Magyar Állampapír Plusz nyomdai változatának értékesítését

Megkezdi a Magyar Posta Zrt. hétfőn a Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) értékesítését nyomtatott formában. A nyomdai állampapír hat címletben, tízezer forinttól kétmillió forintig vásárolható meg közel 2200 postai szolgáltató helyen.

November 7-től lehet jelentkezni az ingyenes uniós vonatjegyre

A DiscoverEU az Európai Unió kezdeményezése, mely lehetőséget kínál az európai fiataloknak, hogy ellátogassanak az EU egy vagy több másik országába, és életre szóló élményekkel gazdagodjanak.

forrás: Hasznos Hírek

Önkormányzat :: Pályázatok

TOP-3.2.1-15-GM1-2016-00002
 
A Kedveszményezett neve: Levél Községi Önkormányzat
A projekt címe: Levél Község önkormányzati épületeinek energetikai korszerűsítése"
A szerződött támogatás összege: 36.760.167 , - Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.01.31.
Projekt azonosító száma: TOP-3.2.1 - 15-GM1-2016-00002
A projekt tartalmának bemutatása:
Levél Község önkormányzati épületeinek energetikai felújítása
TOP-3.2.1-15-GM1-2016-00002
 
Levél Községi Önkormányzat sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszerébe, mely pályázat keretein belül 36.760.167 Ft összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesült.
A projekt két helyszínen valósul meg. A Polgármesteri Hivatal (Fő u.10.) épületén egy 5 kWp-es napelemes rendszer kerül kiépítésre. A napelemekkel villamos energiatermelés valósul meg, 4771 kWh várható éves hozammal. A másik helyszínen, a "Kisiskola" épületén (Újhelyi tér 2.) gépészeti és energetikai korszerűsítéseket is megvalósítunk. Egy új kondenzációs gázkazán kerül beépítésre, a helyiségekben új lapradiátorok kerülnek felszerelésre termosztatikus szelepekkel ellátva. A projekt során megvalósul a padlásfödém utólagos hőszigetelése 25 cm ásványgyapot hőszigeteléssel, valamint a pincefödém szigetelése is 12 cm vastagságban kőzetgyapot hőszigeteléssel. Az épületen egy 10 kWp-es napelemes rendszer is kiépítésre kerül, 10177 kWh várható éves hozammal. A projekt során megtörténik az iskola épületének részleges akadálymentesítése is.
A projektben elnyert támogatás forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.