Fórum bejelentkezés
Hír-levél


Hasznos Hírek
Adathalászatra figyelmeztet az adóhivatal

A napokban ismét több bejelentés érkezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) arról, hogy adathalászok kíséreltek megszerezni ügyfélkapus bejelentkezési és bankkártyaadatokat - hívja fel a figyelmet az adóhatóság.

Szeptember 12-ig kérhető az iskolákban a méhnyakrák elleni védőoltás

Szeptember 12-éig igényelhető az iskolákban a méhnyakrák elleni védőoltás azoknak a lányoknak, akik betöltötték a 12. életévüket és az általános iskola 7. osztályába járnak - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtökön az MTI érdeklődésére.

Októbertől pályázhatnak civilek a Nemzeti Együttműködési Alap forrásaira

Október elsejétől pályázhatnak civil szervezetek a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) forrásaira, amelynek összege az előző évihez képest csaknem kétmilliárd forinttal emelkedett - közölte a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára szerdán Szombathelyen.

Kihirdették a pótfelvételi ponthatárokat

Kihirdették hétfőn a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárait: az eljárás eredményeként több mint 6400-an kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.

Új funkcióval bővült az MNB hitelkalkulátor alkalmazása

Új funkcióval bővült a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hitelkalkulátor alkalmazása, a program segítségével mostantól kiszámítható, hogy a tervezett hitel feltételei a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató (jtm) mellett megfelelnek-e a hitelfedezeti mutató (hfm) feltételeinek - közölte a jegybank csütörtökön a honlapján. 

forrás: Hasznos Hírek

Önkormányzat :: A testület tagjai

POLGÁRMESTER:

Kiss Béla, 9221 Levél, Cseresznyés utca 7.

Hálás szívvel köszönöm a választópolgárok megtisztelő bizalmát magam, és a megválasztott képviselők nevében is. Az elmondott eskü szövege és szelleme szerint igyekszem megfelelni a bizalomnak és az elvárásoknak.
A fokozatosság elvét betartva jutottam el odáig, hogy ilyen nagy felelősséggel járó feladatot elvállaljak. Az egyéni ambícióim másodlagosak csupán, elsősorban a település érdekeit kell szem előtt tartani, a biztonságos, folyamatos fejlődés fenntartása a célom. Úgy gondolom a felelősség egy polgármesteren óriási. A jövő Levélét építjük, nyomot hagyunk magunk után a település történelmében és nem mindegy, hogy milyet.
1972-ben születtem, azóta Levélen élek, nős vagyok, két kisfiú édesapja. Nagyon fontosak számomra a hagyományos családi értékek.. Polgármesterré választásom előtt 20 évig egyéni vállalkozóként tevékenykedtem.
Önkormányzati munkámat 1998-ban a Gazdasági Bizottság külsős tagjaként kezdtem, az ezt követő három ciklusban Önkormányzati Képviselőként, 2010-2014-ig a Pénzügyi Bizottság elnökeként és az Aqua Kft. Felügyelő Bizottságának tagjaként képviseltem a település érdekeit.
A lakosság érdekeinek képviseletét tartom a legfontosabbnak, hiszen a bizalmat tőlük kaptuk. Polgármesterként fontosnak tartom, hogy a község gazdaságilag stabil és független maradjon. Lényeges, hogy fejlesztéseink jó minőségben, időtállóan készüljenek el.. Legnagyobb hiányosságunk a munkahelyteremtés területén tapasztalható. Az álmainkat nem adhatjuk fel, átfogóan meg kell vizsgálni egy ipari terület kialakításának lehetőségét.
A megválasztott Képviselő Testülettel minél hatékonyabban kell együtt dolgoznunk, sikereket csak közösen érhetünk el! A településen elégedett embereket akarok látni, a jelen és a jövő fiataljai találják meg helyüket, céljaikért érdemes legyen küzdeniük, és járjanak bárhol is az országban, büszkén mondhassák:

SZERETÜNK LEVÉLEN ÉLNI, JÓ LEVÉLINEK LENNI!


KÉPVISELŐK:

Dorfinger Károly, 9221 Levél, Május 1. Liget u., alpolgármester

 

54 éves vagyok, és 1983 óta élek Levélen a családommal. 1985-ben kapcsolódtam be a falu vérkeringésébe a helyi foci csapat tagjaként. Az aktív labdarúgás befejezése után sem szakadtam el a helyi sportélettől, továbbiakban sport elnökként irányítottam 10 éven keresztül a sportegyesületet. Elnökségem alatt kerültem kapcsolatba az önkormányzattal, és ott volt lehetőségem bepillantást nyerni a falu életének történéseibe. Ennek hatására 1994-ben indultam az önkormányzati választásokon mint képviselő, ahol elnyertem a levéli lakosok bizalmát .Ezután még két cikluson keresztül, összesen 12 éven keresztül vettem részt az önkormányzati munkában képviselőként, egyúttal a Pénzügyi Bizottság elnökeként, és négy éven keresztül az AQUA Kft. felügyelő bizottság tagjaként, ahol képviseltem a falu érdekeit. A 2006. évi önkormányzati választásokon indultam a polgármesteri tisztségért, de nem kaptam elegendő támogatottságot. 2014. évben, nyolc év kihagyás után indultam újra a választásokon, ahol ismét bizalmat kaptam a lakosságtól. Az első alakuló ülésen a képviselő testület megválasztott társadalmi megbízású alpolgármesternek. Az alpolgármesteri megbízással járó tiszteletdíjat nem kívánom igénybe venni, továbbá a képviselői tisztelet díjat a faluban működő civil szervezeteknek ajánlom föl.

Elképzeléseim, javaslataim:
 • Mint képviselő, az egyik legfontosabb feladatomnak tartom,hogy megőrizzük,ápoljuk az elődeink által megteremtett értékeinket és ezt továbbfejlesztve gyarapítsuk, szépítsük és tegyük otthonosabbá falunkat.
 • Meglévő intézményeink működéséhez szükséges feltételek maximális biztosítása.
Önkormányzat önállósítása:
 • Lakosság létszám növelés 2000 fő fölé
 • Fiatal házasok letelepedésének segítése - prioritás levéli lakos
 • Telekvásárlási támogatás a benyújtott igény szerint
 • Pályázati lehetőség figyelés-továbbítás

Úthálózat:
 • Ha nincs, akkor az úthálózat fejlesztésre stratégia kidolgozása a pénzügyi forrás rendelkezésre állás esetén, megvalósítás./útburkolat, árok, járda/.
 • József Attila út önkormányzati tulajdonba vétele, felújítása.

TSZ terület rendezése
:
 • Településünk szégyen foltja

Közbiztonság:
 • Polgárőrség járőr szolgálati idő növelés
 • Kamera rendszer kiépítése
 • Világítás korszerűsítése /igény szerint bővítés,hivatali épület megvilágítása/
 • Rendőr járőrözés időtartam növelés
 • Szálláshelyek ellenőrzésre /csak regisztrált szálláshely, vendégkönyvvel, folyamatos ellenőrzés/

Környezetvédelem:

 • Hulladék udvar létrehozása, szelektív hulladékgyűjtés /kiemelten a zöld hulladék gyűjtőhely/
 • Kerékpárút melletti terület karbantartása

Szociális-, betegellátás:

 • Az orvosi rendelő korszerűsítése /épület-eszköz/
 • Doktor Úr nyugdíjba vonul 2015. évben /pótlása/
 • Csak szociálisan rászorultak segítése
 • Időskorúak segítése /karácsonyi csomag - tűzifa támogatás /

Társadalmi és civilszervezetek:

 • Fontos elemei a falu életének /maximális támogatás/

Továbbá támogatok minden olyan elképzelést,javaslatot ami a falu fejlődését előre lépését segíti elő.


Ankhelyi Istvánné, 9221 Levél, József Attila u. 28.


1964-ben születtem Tatabányán. Az általános Iskola 4 osztályától a Tatabányai Bányász Sport klub igazolt gátfutója voltam. 1978-ban az Újhelyi Imre Élelmiszeripari Szakmunkás és Szakközépiskolában végeztem kitűnő eredménnyel. Iskolai éveim alatt tájékozódó futóként megyei és országos versenyeket nyertem, kézilabdáztam és fociztam. 1981-ben férjhez mentem és Levélre költöztem. 2 gyermekem és egy unokám van, egy csodálatos család, akik mindig, mindenben mellettem álltak. 1988-ban a Magyar Tejgazdasági Kutató Intézetben Kémiai Laboránsként dolgoztam. 1990-ben a Nyugat Magyarországi Egyetem Mikrobiológiai laboránsa lettem, majd ugyanebben az évben Élelmiszer Technikusi vizsgát tettem. 1997-ben az Egyetem Rektori elismerő oklevelével jutalmazta munkámat. 2001-től-2004-ig elvégeztem a mérlegképes könyvelői vállalkozási szakot. 2004-ben a Nyugat-magyarországi Egyetem kiváló dolgozójává választottak.. 2005-ben a Moson Megyei Nők Egyesületének Ellenőrző Bizottság elnökeként tevékenykedtem, egészségnapokat szerveztünk Mosonmagyaróváron. 2010-ben a Levél Községi Önkormányzat megválasztott képviselőjeként A Szociális Ifjúsági Sport és Családvédelmi Bizottság elnökeként dolgoztam. 2011-2012-ben a rászoruló családok részére pályázatokat írtam. 2012-ben Budapesten felsőfokú Minőségügyi referens és MIR auditori vizsgát tettem. Így az Élelmiszertudományi Intézet Élelmiszer és Vízvizsgáló laboratóriumának Minőségügyi vezetőjének neveztek ki. 2012-ben a Moson Megyei Nők Egyesületének Elnökhelyettesének választottak. Egészségügyi szűrésekkel egészséges életmódra neveléssel, csodálatos szakemberekkel és egy jó csapattal programokat, egészségügyi szűréseket rendezünk Mosonmagyaróváron. 2011-2012-ben ezeket a szűrőprogramokat az egyesülettel már Levélen is megrendeztük.
A levéli női labdarúgók kapusaként majd 10 éven át igyekeztünk a női labdarúgást és Levél jó hírét kelteni. Most a partvonalról izgulok az unokámért. Az egyesületeknek pályázatainak írásában aktívan közreműködök. 2014-ben a Szociális Ifjúsági és Családvédelmi Bizottság Elnökeként, valamint a Jogi és Személyügyi Bizottság tagjaként igyekszem megszolgálni azt a bizalmat, amit kaptam.


Mlaka Attiláné, 9221 Levél, Dózsa György u. 44.

1971-ben születtem Mosonmagyaróváron. Születésem óta Levélen élek, itt jártam iskolába, majd Győrben végeztem közgazdasági szakközépiskolát. Kézilabdáztam, sportversenyekre jártam és tagja voltam több szakkörnek. 10 évig voltam a szülői munkaközösség tagja, mely során aktívan részt vettem számos közösségi munkában. Férjhez mentem és egy lányom született. 18 éve dolgozom a helyi Takarékszövetkezetben, mint pénztáros. Szeretem a lakókörnyezetemet és az itt élő embereket. Szívesen segítek mindazoknak a faluban, akik megtisztelnek bizalmukkal.
Úgy gondolom, hogy a munkám során szerzett személyes tapasztalatokkal gazdagodva mind a fiatalabb, mind az idősebb korosztály érdekeit méltón tudom képviselni. Az együttes munkát és az összefogás sikereit szorgalmazom.
Fontosnak tartom, hogy szép és gondozott környezetben élhessünk, megfelelő ütemben fejlődjön iskolánk, óvodánk, egészségügyünk. Szeretnék segíteni minden olyan területen, amely a falu lakóinak megelégedésére szolgál.

 

Papp Zoltán, 9221 Levél, József Attila u. 3.

1950-ben születtem, 1981 óta élek Levélen. Nős vagyok, két felnőtt gyermekünk van. Feleségem itt helyben dolgozik, lányom Budapesten él és dolgozik, fiam itthon van, Mosonmagyaróváron dolgozik.
1981-től tanácselnökként, 1990-töl 1998-ig, majd 2006-tól 2014-ig polgármesterként szolgáltam a falut, közben 1999-től 2006-ig köztisztviselőként a megyei adóhivatalban dolgoztam. 2012. decemberétől nyugdíjas vagyok.
Azt vallom, hogy a falu önkormányzatának legfontosabb feladata, hogy az itt élők boldogulását segítse, lakóinak komfortos, élhető, szerethető környezetet biztosítson!
Ezért ismereteimmel, tapasztalataimmal, szakértelmemmel segíteni akarom a képviselő-testület munkáját a legjobb döntések meghozatalában. Legfontosabbnak tartom az intézményeink fejlesztését, a falu infrastruktúrájának javítását, ezáltal a lakosság jobb ellátását. Támogatom a hagyományőrző, kulturális, sport és egyéb civil szervezeteket, mert tevékenységük által válik gazdagabbá a falu élete.
Elérhetőségem:
Lakcím: 9221 Levél, József Attila utca 3.
Telefonszám: +36/20/228 5100
E-mail cím: pppzoltan@freemail.hu


Szakál Gyula
, 9221 Levél, Tó u.14.


Levélen születtem 1952-ben és azóta is a faluban lakom. Két nagykorú gyermekem van. Friss nyugdíjasként, némi képviselői tapasztalattal a hátam mögött úgy gondolom, hogy ebben a ciklusban is tudom segíteni a testület munkáját, és községünk fejlődését.
Tudom, hogy nehéz munka vár a testületre, de odafigyeléssel, együttműködéssel a felmerülő problémákat, gondokat meg lehet oldani. Elsődleges feladat, hogy intézményeink zavartalanul tudjanak működni. Községünkben kimagasló a civil szervezetek tevékenysége, melyek nagyon sokat segítenek a falu életének színesebbé tételében és jó hírének terjesztésében. Ezért minden lehetőséget meg kell adni a civileknek, hogy az élet minden területén tovább tudjuk fejleszteni a lakosság jobb kiszolgálása érdekében tevékenységüket.
Tiszteletdíjamat továbbra is a civil szervezetek részére kívánom felajánlani!


Fehér Attila, 9221 Levél, Fő út

Fehér Attila vagyok, 1969-ben születtem Mosonmagyaróváron. Általános iskolai tanulmányaimat Dunaszigeten végeztem, majd Csornán jártam szakközépiskolába. 1990-ben szereltem fel a Határőrséghez, ahol 2008-ig, a Rendőrséggel történő összevonásig dolgoztam. Itt a munka mellett elvégeztem a Rendőrtiszti Főiskolát. Jelenleg Ausztriában dolgozom a mezőgazdaságban. Több, mint tíz éve Levélen élek. Nős vagyok, egy gyermekünk van.
A levéli civil éltben mindig is megtalálható voltam és vagyok. 2010-ben többedmagammal sikerült megalakítani és bejegyeztetni a Bíróságon a Levéli Polgárőr Egyesületet, melynek jelenleg is a vezetője vagyok. Nevemhez köthető a falunapok veterán traktortalálkozója is. Természetesen ez sem ment, megy egyedül, itt is nagy segítséget kaptam barátaimtól, ismerőseimtől.
Mit is akarok tenni? Miért jelöltettem magamat képviselőjelöltnek? Ígéretekbe nem szeretnék bocsátkozni. Azt viszont megígérem, hogy tisztességes munkával fogok részt venni az Önkormányzat munkájában.

 
 

JEGYZŐ:

Dr. Gáli Péter