Fórum bejelentkezés
Hír-levél


Hasznos Hírek
Felvételi pontszámítás: a nyelvvizsga vagy az emelt szintű érettségi ér többet?

Ha ugyanabból a nyelvből emelt szintű érettségitek és nyelvvizsgátok is van, csak az egyik jogcímen kaphattok többletpontot. Az emelt szintű érettségiért 50 többletpontot, a felsőfokú nyelvvizsgáért pedig 40 pont jár (míg középfokúért 28 pont), így egyértelműen az emelt szintű érettségi pontjával jártok jobban.

A kerti munkák veszélyei

Kertészkedés közben fennáll annak a veszélye, hogy valamilyen szerszámmal megszúrjuk, vagy megvágjuk magunkat. Még a fűnyírás is veszélyeket hordozhat magában, hiszen a földről felpattanó éles tárgy, vagy maga a fűnyíró-gép elszakadt huzala is sebet ejthet testünkön.

Április 29-éig ingyen tölthető le a iGO navigációs alkalmazás

A szülinapos iGO navigációs mobilalkalmazást tíz napig lehet ingyenesen letölteni. Aki nem telepíti április 29-ig, annak később már nem lesz lehetősége, aki viszont beszerzi az appot, az új eszközein is tudja majd használni. És hogy miért különleges ez a navigáció? Se internetkapcsolat, se térerő nem kell hozzá, de segít dugót elkerülni vagy parkolót keresni.

Kik szerezhetnek ingyen OKJ-s végzettséget? - Tudnivalók egy helyen

Az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) szereplő szakmák közül az elsőt ingyen szerezhetitek meg. De vajon mi van akkor, ha elmúltatok már 21 évesek vagy ha már van diplomátok? És mi a különbség a tanfolyam és az iskolarendszerű képzés között? Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

14 éves kor alatt is kell személyi igazolvány

Tudta Ön, hogy azon 14 év alatti gyermekek, akiknek nincs útlevele, kötelesek személyi igazolványt igényelni? Ez szerencsére ingyenesen megtehető. Az új okmány 20 nap alatt érkezik meg.

forrás: Hasznos Hírek

Önkormányzat :: Rendeletek


Hatályos rendeletek nyilvántartása

Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata (SZMSZ)

Letölthető dokumentumok:
Szociális és gyermekvédelmi ellátásokról szóló rendelet:
Szemétszállítás, víz és csatornadíj 2010. :
Kitüntetési javaslat nyomtatvány:
Közművelődési rendelet 2011.:
Közterülethasználat 2011., Avar és kerti hulladék 2012., Temetői rendelet 2012., Helyi ép.szabályzat mód. 2012., Vagyonrendelet 2013., Szociális rendelet 2013.:
22/2011. (XII. 28.) Önkormányzati rendelet a telekadóról (egységes szerkezetben):
Közterületen alkohol fogyasztás tilalma 2010.:
Kommunális adó rendelet 2008., Szemétszállítás-, víz és csatronadíj 2009. :
Köztisztasági r.2000., Víz és csatornaszolgáltatási r.2000., Szemétszállítás, víz és csatornadíj 2008.: