Fórum bejelentkezés
Hír-levél


Hasznos Hírek
Jön a tavasz, elő a kerti bútorokkal – kellő ápolás után

Lassan itt van a tavasz és előkerülnek a kerti bútorok, hogy az első melegebb napokon, a napsütéses reggeliket a szabadban élvezhessük. A bútorok tisztítása és karbantartása létfontosságú ahhoz, hogy hosszú évekig tudjuk használni őket és díszítsék kertünket, kényelmes menedéket adva a szabadtérben eltöltött időhöz.

Így szabadulhat meg a számítógépén a törölhetetlen fájlokat

"Fájl vagy mappa nem törölhető: Hozzáférés letiltva" – a mondat, ami mindnyájunk életét ezerszer keserítette már meg, de szerencsére létezik módszer, amivel felülbírálhatjuk a számítógépünk döntését.

Mától az új EKÁER szabályokat kell alkalmazni

2015. február 27-én, pénteken este kihirdették az új EKÁER (elektronikus árukövetési rendszer) szabályokat, melynek eredményeként 2015. március 1-jén vasárnap lejár az EKÁER próbaüzeme, és beindul az éles rendszer. Az új szabályok változást hoznak a mentességek kiterjesztésén túl a bejelentésre kötelezettek személyében és a bejelentendő adatok körében is.

Új lehetőség okosmobilosoknak

Egy közösségi navigációs alkalmazás, a Waze segítségével aktuális forgalmi adatokat tudhatunk meg, így megtalálhatjuk a pillanatnyilag leggyorsabb haladási lehetőséget úti célunkhoz. 

Fontos változások jönnek a szociális rendszerben

Március 1-jével átalakul a szociális támogatási rendszer; a változtatásokkal több segélyezési forma megszűnik, átalakul, új elnevezést kap vagy máshonnan lesz igényelhető, mint eddig. A változtatások után szociális támogatásokat két helyről kérhetnek majd az érintettek: egyrészt a járásoktól, másrészt a helyi önkormányzatoktól; előbbiektől a jövedelemkompenzáló, míg utóbbiaktól a kiadáskompenzáló támogatások igényelhetők.

forrás: Hasznos Hírek

Önkormányzat :: Rendeletek


Hatályos rendeletek nyilvántartása

Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata (SZMSZ)

Letölthető dokumentumok:
Szociális és gyermekvédelmi ellátásokról szóló rendelet:
Szemétszállítás, víz és csatornadíj 2010. :
Kitüntetési javaslat nyomtatvány:
Közművelődési rendelet 2011.:
Közterülethasználat 2011., Avar és kerti hulladék 2012., Temetői rendelet 2012., Helyi ép.szabályzat mód. 2012., Vagyonrendelet 2013., Szociális rendelet 2013.:
22/2011. (XII. 28.) Önkormányzati rendelet a telekadóról (egységes szerkezetben):
Közterületen alkohol fogyasztás tilalma 2010.:
Kommunális adó rendelet 2008., Szemétszállítás-, víz és csatronadíj 2009. :
Köztisztasági r.2000., Víz és csatornaszolgáltatási r.2000., Szemétszállítás, víz és csatornadíj 2008.: