Fórum bejelentkezés
Hír-levél


Hasznos Hírek
Mérgező-e reszelt citromhéj?

Mivel mosással nem lehet a héjból a felszívódott növényvédő szert eltávolítani, semmiképen nem javasolt a kezelt citrom vagy narancs héjának élelmezési célú felhasználása. Ugyanakkor már hazánkban is forgalmaznak vegyszermentes citromféléket - hívja fel a figyelmet honlapján Bálint gazda.

Körültekintéssel vásároljon kerékpárra gyermekülést!

A nyári napsütés kerékpározásra csábítja a felnőtteket, gyermekeket egyaránt. Azok a szülők, akik gyaloglás helyett szívesen választják a kerékpárt, a még kerékpározni nem tudó gyermekeiket kerékpárra szerelhető gyermekülésbe ültetve viszik magukkal túráik, vagy a mindennapos közlekedésük során. A kisgyermekek testi épségének megóvása érdekében joggal várható el, hogy a számukra készült gyermekülések megbízhatóak, tartósak, biztonságosak és kényelmesek legyenek.

Milyen növények dugványozhatók? Szaporítsunk otthon

A kerti dísznövények közül leggyakrabban a muskátlit, a fuksziát, a kínai mályvarózsát, a pletykát, a daturát és a leandert szoktuk dugványozni. A dugványozás a legegyszerűbb szaporítási eljárások egyike. Az eredményessége azonban függ attól, hogy a megfelelő időben és módon végezzük-e el. 

Lisztharmat tizedeli a Szekszárd környéki szőlőket

Lisztharmatfertőzés jelent meg a szekszárdi borvidéken, ezért jelentős terméskieséssel és megnövekedett növényvédelmi költséggel számolnak a gazdák. A védekezést nehezíti, hogy az egyetlen, a betegség megjelenése után is hatásos permetszer hiánycikk lett a piacon.

Ezek most a Balaton legjobb éttermei - itt a toplista

Elkészült a legjobb balatoni éttermek 2014-es listája. Az összesítés szerint idén sincs meglepetés, továbbra is a balatonszemesi Kistücsök étterem a legkedveltebb tóparti vendéglátóhely. Az viszont már meglepő, hogy a déli parton ezzel ki is fújt az értékelhető éttermek sora, legalábbis a top10-be több nem került be.

forrás: Hasznos Hírek

Önkormányzat :: Rendeletek


Hatályos rendeletek nyilvántartása

Letölthető dokumentumok:
Kitüntetési javaslat nyomtatvány:
Közművelődési rendelet 2011.:
Közterülethasználat 2011., Avar és kerti hulladék 2012., Temetői rendelet 2012., Helyi ép.szabályzat mód. 2012., Vagyonrendelet 2013., Szociális rendelet 2013.:
22/2011. (XII. 28.) Önkormányzati rendelet a telekadóról (egységes szerkezetben):
Közterületen alkohol fogyasztás tilalma 2010.:
Kommunális adó rendelet 2008., Szemétszállítás-, víz és csatronadíj 2009. :
Köztisztasági r.2000., Víz és csatornaszolgáltatási r.2000., Szemétszállítás, víz és csatornadíj 2008.:
Szemétszállítás, víz és csatornadíj 2010. :