Fórum bejelentkezés
Hír-levél


Hasznos Hírek
A réteges öltözködés titkai

Nagyon fontos, hogy a kabátunk alatt több rétegben viseljünk ruhadarabokat, hiszen így felvehetjük a harcot a hideg ellen, de le is vehetjük azt, ami felesleges. A hidegben nem feltétlenül az jut először eszünkbe, hogy levegyünk magunkról akár csak egy pulóvert is. Inkább még jobban felöltöznénk. 

Plusz 60 millió forint a hűtő- és fagyasztócserére

Több. mint 60 millió forinttal növeli a hűtő- és fagyasztócserére biztosított támogatások keretösszegét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), és február közepére módosítja a pályázat beadásának határidejét is.

 

Karácsonyi bevásárlás: tippek a beszerzéshez

Az elmúlt években a karácsonyi bevásárlás fogalma megváltozott. Máshogy és másképp zajlik az ajándékvásárlás, az ünnepi étkezésekhez szükséges hozzávalók beszerzése, és a kereskedelem is már novemberben rendkívüli ajánlatokat, akciókat kínál.

Gyógyteákkal a meghűlés ellen

A meghűléses, influenzás vagy influenzaszerű betegségek kialakulása, amelyet a szervezet lehűlésével a nyálkahártya védelem meggyengülése, és a vírusok, esetenként bacilusok ezen a területen történő elszaporodása, máskor közvetlen fertőzés okoz, megelőzhető a szervezet ellenálló képességének fokozásával. A gyógynövények ebben nyújtanak segítséget. Sok gyógynövény vírus ellenes hatás tudományosan bizonyított.

Változik a vasúti menetrend december 14-től

Vasárnaptól változik a vasúti menetrend, amelyet a MÁV közlése szerint rövidebb menetidő, új, közvetlen összeköttetések és sűrűbb vonatközlekedés jellemez. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az MTI érdeklődésére közölte, hogy a Volán-társaságok csupán kismértékű kiigazítással, a meglévő kapacitásaik fenntartásával hirdették meg az új menetrendet, amelyről a társaságok honlapján, és a nagyobb állomásokon lehet tájékozódni.

forrás: Hasznos Hírek

Önkormányzat :: Rendeletek


Hatályos rendeletek nyilvántartása

Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata (SZMSZ)

Letölthető dokumentumok:
Szociális és gyermekvédelmi ellátásokról szóló rendelet:
Szemétszállítás, víz és csatornadíj 2010. :
Kitüntetési javaslat nyomtatvány:
Közművelődési rendelet 2011.:
Közterülethasználat 2011., Avar és kerti hulladék 2012., Temetői rendelet 2012., Helyi ép.szabályzat mód. 2012., Vagyonrendelet 2013., Szociális rendelet 2013.:
22/2011. (XII. 28.) Önkormányzati rendelet a telekadóról (egységes szerkezetben):
Közterületen alkohol fogyasztás tilalma 2010.:
Kommunális adó rendelet 2008., Szemétszállítás-, víz és csatronadíj 2009. :
Köztisztasági r.2000., Víz és csatornaszolgáltatási r.2000., Szemétszállítás, víz és csatornadíj 2008.: